Berita Terkini

21 Aug 2017
Tips - Waktu Terbaik Promosi di Facebook
Monday | 05 October 2015
Waktu Terbaik Promosi di Facebook
Khas kepada rakan-rakan pelanggan OnexoxAutopilot.com. Seperti yang rakan-rakan sedia maklum, setiap pelanggan kami memiliki satu link web promosi masing-masing. Facebook merupakan media sosial yang sangat popular digunapakai oleh rakyat Malaysia.. jadi ambil peluang ini untuk anda promote link anda.
Kali ini, kami kongsikan serba sedikit tentang waktu-waktu sesuai untuk anda buat promosi link anda di Facebook. Kenapa saya katakan ada waktu sesuai? Sebab pertama sekali, Facebook ni berunsurkan ‘Live Updating’. Contohnya, kalau kita buat promosi pada waktu 3am, orang yang buka facebook pada jam 9 pagi mungkin dah tak nampak post promosi anda sebab sudah ditenggelami post dan status update dari kawan-kawan lain dalam friendlist dia.
Jadi,bilakah waktu promosi yang sesuai?
Selepas subuh (6am – 7am):
Waktu sebegini, bagus untuk mempromosikan branding anda. Sebab orang baru bangun tido, baru celik mata, baru mandi, masih segar, minda masih fresh. Jadi post yang sesuai untuk bina branding? Bagilah tazkirah pagi, kata-kata motivasi, tips menceriakan hari, pastu letak ‘link website’ anda ke, link ‘fanpage ke’ dan sebagainya. Post promosi produk kesihatan pun bagus sebabnya orang baru bangun tidur, ada yang baru sarapan pagi dan ada dah pasang niat malam sebelumnya untuk kuruskan badan.
Selepas minum pagi (8am – 10am):
Yang masuk kerja pagi, ada yang pegi minum kopi dulu, ada yang santai2 check smartphone dorang, (tak terfikir ke apasal ada yang update status mcm 24hrs di Facebook? Sebab dorang browse dari smartphone ler). Masa ni memang sesuai untuk terus bina branding perniagaan anda. Kalau ada ‘testimoni’ dari pelanggan, boleh post sekali masa waktu ni.
Waktu makan tengah hari (12pm – 2pm)
Lunch time, apa lagi, facebook lah. Standard la tu. Tgh makan mmg tak check. Tapi lepas makan? Ha, smartphone kluar lagi, ada yang guna tablet, login facebook, update status, gambar ikan goreng la, sambal belacan la, kari ayam la, dan masa ni juga kalau kita mula nak post PROMOSI produk kita sangat sesuai. Sertakan juga testimoni pembeli kalau ada. Gambar memainkan peranan penting jadi kalau ada gambar yang boleh terujakan lagi seseorang tu, post le.
Selepas minum petang (4pm – 6pm):
Ni pulak, ada yang da mula masuk mood shopping. Yang wanita, dah mula buka balik post-post yang menarik perhatian mereka masa WAKTU LUNCH tadi. Sama juga dengan lelaki. Tetapi, mereka masih belum nak beli. Yang beli tu memang da sedia ‘ready cash’ dalam akaun dan ada masa untuk buat internet banking dan sebagainya. Tapi lazimnya, seseorang tu akan memikirkan dulu tentang produk tu. Dia akan gambarkan produk tu dalam minda dia dalam perjalanan balik dari ofis. Jadi masa ni, boleh post promosi seperti “Terhad, hanya untuk 5 pelanggan pertama sahaja, harga sekian2. Untuk tempahan dan maklumat lanjut, sila hubungi sekian-sekian”.
Selepas makan malam & Isyak (9pm – 12midnight):
Inilah waktu HOT. Tapi jangan sampai buat promosi seperti tiada hari esok. Islam menggalakkan kita untuk menuju kearah kesederhanaan. Jadi buat promosi pun sederhana sahaja. Gunakan ayat-ayat soft selling untuk menarik perhatian. Gunakan ayat-ayat yang dapat memberikan impak emosi kepada bakal pembeli. Dan masa ni jugalah anda MESTI online kalau anda buat promosi. Kerana kalau pembeli tu dah memang bersedia nak beli, tapi anda pulak tak online, dan ada tawaran lagi satu dari peniaga lain, mereka akan beli dari orang tu pula.
So, simple tapi tak semudah itu nak mendapatkan jualan ya. Ini cuma pencerahan sahaja. Panduan. Boleh cuba kalau nak, kalau tak nak pun takpe. Hehe. Dan ini adalah hasil dari pengalaman buat promosi di Facebook secara percuma. Respons yang kita dapat dari pembeli dan trend membeli secara online pada waktu apa.

 

"Tempah Simkad Sekarang atau Daftar untuk pelanggan sedia ada ONEXOX. Sistem Pemasaran Autopilot kami adalah PERCUMA. "


     
Login ID :
Password :
   
    Lupa password?


intanchemeng

  group_existing_user (147)
  RR (54)
  amir (53)
  mrbj (42)
  masyah69 (34)
  zulhadi81 (29)
  Jamaludin (29)
  mazwan (15)
  onexoxbiz (13)
  ONEXOX (13)
  matbakar61 (12)
  hafizan (10)
  Tarmizi (10)
  kazizul (9)
  chemudadaud (8)
  muzaparhjbaba (7)
  fairos (7)
  salmihusen (7)
  niezya (6)
  xox662 (5)
  senchun (5)
  131yusfa (5)
  ani (5)
  faritshahudin (5)
  yana (5)
  wansalleh (5)
  naver21 (4)
  naza6701 (4)
  makna06 (4)
  rezkey (4)
  zaralove (4)
  Hafisz (4)
  shahzana (4)
  noorali (4)
  khiplixox (4)
  kamalkay (3)
  abdrahim (3)
  gee7 (3)
  shah786xox (3)
  Rafieqa (3)
  zamrixox (3)
  Sany (3)
  listhawati (3)
  ruby (2)
  nayan (2)
  groupleader (2)
  zhrb (2)
  OneXOX-Dealer (2)
  kamalkay4 (2)
  TUANFAISAL (2)
  miahady (2)
  mustafa (2)
  mohdkhairul (2)
  khairuddin (2)
  amirrul (2)
  Epullufias (2)
  matbusu64 (2)
  hamzah (2)
  rahmat (2)
  ikhwan12 (2)
  aslina (2)
  mizz_miza (2)
  hidayahmanaf (2)
  farris (2)
  HAZRIQ (2)
  Idah (2)
  jasman85 (2)
  AbuSyafiq (2)
  Autorich (2)
  ford388 (1)
  Abdulazim (1)
  patimah (1)
  atika1993 (1)
  income2u (1)
  bob (1)
  my (1)
  hamdan75 (1)
  payback (1)
  imah (1)
  onexoxbiz1 (1)
  IsmailKasnan (1)
  hazim97 (1)
  naufal (1)
  wanrusmi (1)
  alltopup (1)
  FIQ23 (1)
  anah (1)
  qurratuain (1)
  adli_syakir (1)
  mazri (1)
  pakcikmat (1)
  absreload (1)
  maysaroh (1)
  rashid (1)
  marinarose (1)
  onexoxkodiang (1)
  rizlan12 (1)
  zulkhairil (1)
  rajarusli (1)
  ammar10 (1)

Berita Baik - Pakej Subdealer kini RM90 sahaja

Cabutan Bertuah 1 hingga 31 Jan 2015

Cabutan Bertuah Duit Raya RM14000 untuk dimenangi

Pemberitahuan (GST)

Cabutan Bertuah 1 hingga 21 Mei 2015

Tips - Waktu Terbaik Promosi di Facebook

[ More news ]

Jumlah Pelanggan 719
Jumlah Visitor 56565
Jumlah Online 1 online

Azrul Hafez Bin Mohamad
[ Gurun ]
2017-08-08 00:00:00

Nur Atiqah Binti Abd Hamid
[ Gurun ]
2017-08-08 00:00:00

mohd shahrul bin mohamad
[ ampang ]
2017-08-05 00:00:00

Amirruddin bin Idris
[ Genting Highland ]
2017-07-23 00:00:00

FAJAR NINA PURNAMA ALAM
[ BUKIT MERTAJAM ]
2017-07-13 10:16:24

chan sian yan
[ Kuala Lumpur ]
2017-07-13 06:33:18


PERTANYAAN

Sebarang pertanyaan mengenai Sim Prepaid Onexox atau Autopilot boleh hubungi kami melalui Whatsapp, Telegram, Group FB atau Email.

Klik Sini Untuk Pertanyaan

 
 

 

 

 
 
   

Mungkin anda sedang berfikir...Boleh ke? Ada tak orang nak ikut aku? Produk ada orang nak beli tak? Like page FB kami untuk sebarang pertanyaan,mengikuti info-info dan perkembangan terkini..."



Daftar & Tempah Sekarang | FAQ | Lain-Lain